map_es

Here is the map of ES

Namn: Reino de España (Spanien), kortform: España
Regering: Parlamentarisk Monarki
Språk: Castilian Spanska 74%, Katalanska 17%, Galiciska, Baskiska
Litteratur: Mer än 98% kan läsa och skriva.
Religion: främst kristna (romersk katolik 94%)
Valuta: 1 Euro = 100 cent, före 2001 spanska pesetan

Spanien karta flaggaHär är några intressanta Spanien Fakta som valdes och forskades av barn speciellt för barn.

Nationellt symbol: Hercules pelare, kortblodig örn (nationalfågel), röd nejlika (nationell blomma). Den officiella spanska hymnen är en av endast fyra anthems i världen utan texter. Ingår i vår ljudlänk ovan, men är texterna som ibland läggs till.

Spanien gränsar Medelhavet i söder och öster. I norr bildar Pyrenéerna en naturlig gräns med det lilla landet Andorra och även Frankrike. I nordväst ligger Atlanten och i väst är Portugal.

Spanien Karta av Daria I./Shutterstock.com

Spanien Karta
Den spanska nationen är uppdelad i 17 ”autonoma samhällen”, som är regioner där människor har sin egen regionala regering. Castilian talas i alla 17 regioner, men i Galicien är också galiciska, i Baskien också baskiska och i Cataluña, Valencia och på Balearerna också katalanska.

Här är några intressanta fakta om Spaniens geografi:

Längsta flod: Rio Ebro med 910km
Största sjö: Mar Menor är också den största saltjön i Europa
Högsta berg: El Teide på Teneriffa (Kanarieöarna) med 3,718m
Största ön: Mallorca (som är en del av Balearerna)
Spanien Fakta: Djur i Spanien

Spanienkarta

Några Spanien Fakta om spanska människor

Det spanska folket har sin egen kungliga familj som bor på den kungliga platsen, ”Zarzuela Palace”, utanför Madrid. Kungliga palatset, Palacio Real, i staden Madrid är den plats där officiella funktioner äger rum. Den 19 juni 2014 blev sonen till den före detta kungen Juan Carlos, Felipe VI, crowned den nya kungen i Spanien. Juan Carlos gick i pension på grund av ålderdom. Kung Felipe VI, 46 år, och Queen Letizia har två döttrar.

Många spanska människor är fotbollsfans. De bästa fotbollsklubbarna är: Real Madrid och FC Barcelona.

Spanien är känt för sin flamenco dans. I Andalusien, i många städer och byar dansar folk flamenco för speciella festligheter. Några av de bästa flamenco dansarna sägs vara romerska folket (”gitanos” på spanska). Gitanos anlände till Spanien i XV-talet och sparar fortfarande sitt eget språk och traditioner. På bilden kan du se flickor som utför flamenco på en fiesta i Sevilla.

 

Spanjorerna är också kända för sina stora festivaler, som ”Tomatina” och ”Running of the Bulls”. Tomatina-festivalen i den lilla staden Buñol, väster om Valencia, är världens största matkamp, ​​eftersom folket kastar tomater på varandra. Festivalen äger rum varje år i augusti, men evenemanget tar bara en timme, eftersom folket kastar tomater på varandra. En annan känd spansk festival äger rum i staden Pamplona i norra Spanien. Höjdpunkten på festivalen är ”Running of the Bulls”. Sex tjurar jagar människor som försöker springa framför djuren. Tjurfäktare är också populära evenemang i flera städer, men är förbjudna i andra.

Som somrar blir väldigt heta i de spanska städerna i inlandet, fläckar många spanjorer till sjöss under sommarsemester eller går till de bergiga områdena i norra delen av landet.

Iberiska Lynx

Medelhavet eller Iberiska lynx är nästan utdöd, det finns bara några överlevande däggdjur kvar i södra Spanien och Portugal. Lynxen är den mest hotade katten i världen.

Andra skyddade djur är den iberiska vildsvinen, den iberiska räven, de iberiska vargarna och den kantabriska brunbjörnen.

Den korta örnen är Spaniens nationella fågel. Regionen Andalusien är hem för de andalusiska hästarna som är kända för sin hastighet och styrka.

Befolkning: 47 miljoner människor bor i Spanien (2016)
Huvudstad: Madrid, med 3,3 miljoner invånare, är Spaniens största stad.

 

Historia: Från 711 till 1492 styrdes islamiska morar i Spanien. I 1492 upptäcker Christopher Columbus Amerika och de spanska härskarna börjar bilda sitt imperium. I 1500-talet regerade spanska kungarna över många europeiska länder, Portugal, Nederländerna, delar av Frankrike, Tyskland, Italien och Österrike. Det spanska inbördeskriget rasar i Spanien 1936-1939 när diktatorn General Franco tar över landet. 1975 dör Franco och Juan Carlos blir Spaniens kung. År 2014 följde hans son Felipe honom på tronen när Juan Carlos avgick på grund av ålderdom.

• Spanien ligger i södra Europa, en flygning till Madrid tar ungefär 2,5 timmar från London / England, 7 timmar från New York / USA

https://www.google.se/maps/place/Spain/data=!4m2!3m1!1s0xc42e3783261bc8b:0xa6ec2c940768a3ec?sa=X&ved=0ahUKEwi0kP_f5LvXAhWna5oKHWKAA38Q8gEIJzAA