Fem saker att handla när du reser till Spanien

Att handla och shoppa i Spanien har alltid varit billigt. Under de senaste åren men med Spaniens fruktansvärda ekonomi har shopping blivit billigt, med fynd så bra att du inte kan skicka dem. Jag är för närvarande på min fjärde vecka i Spanien och har köpt så mycket, jag kommer definitivt att betala extra avgifter för överviktiga bagage när jag checkar in för mitt flyg hemma. Med så många billiga saker att köpa i Spanien men det finns några saker som alla som besöker Spanien ska köpa – helt enkelt för att de är billigaste och bästa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Government_of_Spain

olive oil

 

Kostymsmycken – Shopping

Min mamma och jag har slagit varje spansk marknad i vår närmaste närhet (vid sista räkning, åtta) så vi kan hämta ännu mer billiga kostymsmycken att ta hem. Med örhängen, armband och halsband från det låga priset på 1 euro ($ 1,39) har vi köpt några otroliga fynd och några riktigt vackra bitar.

Det är självklart kostym smycken, så det kommer inte att vara längre än några månader men för billiga smycken du bara bär på jobbet, ut med vänner på en helg eller som en liten, lättgåva att ta hem som en gåva från Spanien , det är väl värt att köpa.

Leta efter chunky armband och halsband, stora ringar med ljust färgade stenar och missa inte de handblåsta glaspendlarna. Vi lyckades hämta två av dessa för endast 5 euro ($ 6,95), och de är helt underbara.

Du hittar de bästa kostymsmycken på antingen en lokal spansk marknad eller på billiga butiker där allt är 1-2 euro. Se även på marknadsstånd för smycken till kostymer som tillverkats av oberoende juvelerare. Det är dyrare (i 10 euro ($ 13,90), men kvaliteten är utmärkt och det är väldigt vackert.

Oliver är också billiga i Spanien och en av de bästa sakerna du kan köpa för dig själv eller som en gåva. Nästan alla livsmedelsaffärer säljer dem, eftersom de äts med de flesta måltiderna, och de kommer också i massor av sorter och varumärken.

Vin – Shopping

Även om du inte är en viss vinfläkt, kan du inte gå till Spanien och inte ta med flaskor vinhus. Vin är billigare i Spanien än bara om något land i världen. Så billigt faktiskt att, förra veckan, köpte mina föräldrar och jag en flaska vin på ett lokalt spanskt stormarknad bara för att prova det, som vi blev förbluffade av det låga priset. På bara 56 euro cent (77 amerikanska cent), skulle du tro att det skulle vara ”gut-rot” men det var förvånansvärt trevligt.

Även en bra flaska spanskvin kan erhållas för endast 5 euro ($ 6,95), markant billigare än viner i USA för liknande kvalitet, och en flaska vin är en härlig present till någon hemma.

Oliver och olivolja – Shop

Som världens största olivoljeproducent producerar Spanien några av Wolds bästa olivolja. Används främst för sallader, salladsdressingar och tillagning, olivolja är ett av de bästa förebyggande för hjärtsjukdomar och stroke – det är också smuts billigt att köpa i Spanien, liksom oliver.

Du kan köpa extra jungfruolja, vilket är bäst att köpa, i någon spansk stormarknad till ett mycket lägre pris än vad du kan köpa i USA eller, där jag bor, i Asien. Om du vill ha en mer specialiserad olivolja, leta efter den på marknadsstånd eller på specialbutiker. Jag köpte en superb spansk olivolja i en liten butik uppe i bergen nära Guadalest. På bara 3 euro ($ 3,95) för en burk var det mindre än hälften av det pris jag skulle betala i Thailand för en mycket högre kvalitet olja.

 

Läderskor – Shopping

Spanien har alltid varit känt för att producera några av världens bästa läderskor, men till priser som är mycket billigare än sin granne, Italien. Om du är i Spanien och letar efter de bästa sakerna att köpa, ska läderskor stå högst upp i listan.

Kolla på spanska marknader, i skobutiker i städer som Madrid, Barcelona, ​​Alicante och Benidorm, vid skorutbud (de bästa priserna och utmärkt kvalitet) och även på fabriksaffärer. Jag har köpt läderskor så billigt som 8 euro (11 dollar) och de är högkvalitativa och bekväma, och min mamma har även lyckats hitta läderskor i en butik för endast 4 euro (5,20 dollar).

Leksaker – Shop

Om du letar efter något unikt och roligt för barnen hemma (eller för dina barn med dig i Spanien på semester), se inte längre än spanska leksaker. Gjord i Spanien, istället för den billiga kinesiska skräp som ofta finns i USA, är dessa leksaker robusta, välgjorda och säkra för barn att leka med. De har också massor av söta, ljust målade träleksaker.

Du kan köpa spanska leksaker i varuhus som El Corte Ingles eller, om du gillar att shoppa på den lilla killarens butiker som jag, letar du efter den traditionella leksaksaffären i nästan alla spanska städer. De verkar alla ha dem. Priserna är något högre än hos Spaniens varuhus, men det är värt att betala skillnaden.