Shopping i Valencia

Valencia är hem till en av Europas finaste marknader

För foodies på en budget är den centrala marknaden på Plaza Mercat ett billigare alternativ.

Detta är en av de största och mest spektakulära marknaderna i en vacker art nouveaubyggnad för att ge ett passande tempel för mat med cirka 400 bås som säljer lokala produkter som frukt, grönsaker, kött, skinka, ost, olivolja, bröd och konserver som fisk och skaldjur från de lokala båtarna.

 

Valencia hantverk

Medan Plaza Redonda är värt att besöka för sin arkitektoniska skönhet och historia, finns ett finare urval av konst och hantverk i Valencias gemenskaps konst- och hantverkscenter.

Belägen tillbaka mot torget och bara 10 minuter till fots finns mitten i Carrer de l’Hospital, bredvid MUVIM-museet för modern konst och illustration.

Du kan få chansen att se konstnärer på jobbet i sina workshops eller delta i en av aktiviteterna, inklusive att göra dina egna fallas-papier-mache-statyer som stärker i fiesta med samma namn i mars.

Hogueras satiriska statyer liknar Valencias fallas fiesta

Inom centrum finns Sibarita-butiken där du kan köpa kvalitetshantverk och hjälpa till att hålla lokala traditioner vid liv.

Detta är ett utmärkt tillfälle att investera i valencianska hantverkare medan du också hämtar en unik souvenir för dig själv.

Utställnings öppettider är måndag till fredag ​​från 10:00 till 14:00 och 16:00 till 19:30. Gratis inträde.

Sibarita butik är öppen måndag till fredag ​​från 10:00 till 14:00 och 16:00 till 20:00.

Om du samlar porslin, bör namnet Lladro vara bekant för dig.

Du kommer att vara ett bra företag om du är en Lladro fan som kronprinsen i Thailand Maha Vajiralongkorn och hans fru gjorde en omväg nyligen i sin privata jet till Valencia flygplats där de hämtades av limousine för att besöka fabriken Lladro.

Verksamheten startades av bröderna Lladro från sitt hem i Almassera, strax utanför Valencia, 1953. Efterfrågan växte snart efter sina inspirerande skulpturer, eftersom samlare blev kär i de ljusa färgerna, de ursprungliga formerna och de innovativa texturerna.

Du kan besöka museet och utställningscentret för att lära dig mer om Valencias företag vid sitt högkvarter i Tavernes Blanques norr om staden.

Annars är Lladro-butiken bara fyra minuter från torget i Calle Poeta Querol.

Traditionella hantverk, gourmetmat och vin, hantverkare, designerkläder och replikfotbollströjor är bland kvalitetsvarorna som väntar på köpare i Valencia.

Den livliga stranden staden är en populär mellanlandning för en weekendresa eftersom shoppare kan njuta av den intressanta kulturen i Valencia medan du surfar på fynd eller lokalt producerade objekt.

Valencia centrala marknaden

När du surfar, se upp för det speciella Bomba-riset som används för att göra den ikoniska paellaen och andra valenska risrätter samt de lokala garbonbönorna, som liknar stora smörbönor.

Du kanske vill hämta en paella maträtt så att du kan återskapa den här traditionella spanska måltiden hemma.

Den centrala marknaden är öppen måndag till lördag från 07:00 till 15:00.

Paella

Gå till Valencias runda torg!

Om du är intresserad av att hämta en speciell souvenir från Valencia finns det många ställen att köpa konstverk och hantverk direkt från konstnärerna.

Fem minuter från den centrala marknaden är Plaza Redonda-marknaden, som är en annan turistattraktion i sin egen rätt som den ligger i en vacker, rund plaza.

Det verkar bara passande att en sådan ovanlig egenskap borde vara hemma för en hantverksmarknad och små butiker där du kan hämta spetsar, keramik och glasvaror samt samlarobjekt, inklusive mynt, böcker och frimärken.

Om du har tur kan du snubbla över en grupp damer som gör spets eller sömnad för att lägga till sin charm.

Marknaden är öppen måndag till lördag från 10:00 till 20:00 och på söndagar och helgdagar från 8:00 till 14:00.

De bästa butikerna finns i och runt det historiska centrum eller i moderna köpcentra i stadens utkanter.

Men gallerior är hem för välkända namn som kan hittas i någon annan stad, så för en engångsföreteelse eller ovanliga souvenir finns många familje butiker och marknadsstånd i hjärtat av Valencia.

Shopping i den stora staden Valencia

Spaniens tredje största stad har en eklektisk blandning av charmiga, unika butiker tillsammans med gatunamn för att göra en intressant shoppingupplevelse.

Kombinera sightseeing och shopping i Valencia

Från det gamla centrum kan du också besöka de största attraktionerna som katedralen, tjurfäktningsarenan, Serranos torn, palats och museer samtidigt.

Fotbollsfans kan bege dig till Plaza del Ayuntamiento med sin imponerande torg, Grand rådhuset och gamla postkontoret för att besöka Templo de Valencia FC megastore för att plocka upp en kopia skjorta, jackor, fotbollar och andra souvenirer av denna fina klubb.

Valencia Shopping

Valencia FC

Sväng höger ut ur butiken för att nå Calle Colon, där du kan hitta Media Markt för telefoner och elektriska produkter, Apple Store och H & M, och flaggskeppet varuhuset El Corte Ingles.

El Corte Ingles är den spanska motsvarigheten till Selfridges, där man kan köpa allt under ett tak, inklusive gourmetmat, märkeskläder, mode, sportkläder, elektriska produkter, läder artiklar och böcker.

För ett större urval av lokalt producerad mat och dryck, gå tillbaka till Calle Colon och in i Vegamar Seleccion.